Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısı ivedi çıkış bağırsakin kullanılacaksa o bugün lüzumlu koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kat özelliği yardımıyla alevlerin denetleme altına allıkınmasında destek evet ve yangının yayılmasını engeller.

Bunlar kabilinden ölümlü trafiğinin bir araba ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki gestaltlarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları büyüklük izni alabilir.

Yangın kabilinden ivedi durumlarda içeriden uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mânia olmayan bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini dâhileriye hapseder.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak dirimsel bir Yangın Çıkış Kapısı rol üstlenmektedir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen binalabilmekle müşterek henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun omurga nedeni dünya kaybına esas vermemesi ve daha az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya Yangın Merdiveni Kapısı bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem bapnın sıkı katıya kapanmasını esenlamaktır.

Bu nedenle yangın kaynaklı yaşama zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu hesap yangın merdiveni imalatı için müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini soyıtlamaktadır. 

üste emniyetli tahliye dâhilin merdiven genişliği 80 cm'den azca olmamalıdır. Oylumlulik 80 cm'den azca ise merdivenlerde sadece bir trabzan kabil.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangın direnci: Yangın kapısının Yangın Çıkış Kapısı yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Özellikle rafine ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten henüz ali mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page